Ayda Jebat Sudah Hamil ?

Selepas hampir dua bulan mendirikan rumah tangga, pasangan selebriti Ayda Jebat dan Nabil Mahir dikhabarkan sudah mendapat berita gembira.

Ia berikutan Ayda dikatakan sudah hami1 selepas pelakon tersebut menemui pakar perbid4nan dan s4kit puan, di Pusat Pervbatan Prince Court untuk melakukan pemeriksaan.

Sumber mengesahkan berita p0sitif itu yang mengatakan Ayda sudah h4mil namun tidak dijelaskan berapa minggu usia kandungannya.mStar cuba mendapatkan pengesahan daripada Ayda namun panggilan dan mesej dihantar tidak berjawab.

Dalam pada itu, sumber memaklumkan pasangan ini masih belum bersedia untuk berkongsi berita gembira tersebut memandangkan usia kandungan yang masih baharu.

Pada 6 Februari lalu, Ayda menerusi laman Twitter pernah menulis status meluahkan rasa syukur, bagaimanapun dia tidak menjelaskan maksud perkongsiannya itu.

“Alhamdulillah… syukur atas rezekimu,” tulisnya.

Gara-gara status itu, pengikut membuat andaian penyanyi lagu Par4h P4rah ini sedang hamil dan bakal bergelar ibu.

Rata-ratanya mengucapkan tahniah dan tidak sabar menantikan pengumuman gembira itu.

Menerusi Instastory pada Isnin, reaksi spontan Nabil mendengar pervt Ayda Jebat turut memberi bayangan isterinya itu kini sedang h4mil.

“Macam-macam bunyi,” kata Nabil.

Jika benar Ayda sedang h4mil, penjagaan ketika keh4milan trimester pertama sangat penting dan perlu diuruskan dengan baik.

Di peringkat ini, kesihatan fizik4l dan ment4l bayi yang bakal lahir dipengaruhi oleh penjagaan prakeh4milan dan keh4milan trimester pertama.

Ayda juga dinasihatkan agar menjaga kesihatan serta tidak terlalu agr3sif dalam melakukan aktiviti harian.

Suami juga digalakkan membel4i perut isteri selalu bagi membina hubungan antara anak dan bapa serta meningkatkan lagi kecerdasan bayi.

Ayda mendirikan rumah tangga dengan Nabil pada 1 Januari lalu dalam satu majlis sederhana di Masjid At-Taqwa, Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur.

Marilah kita berdoa agar Ayda dan bayi dalam kandungan membesar dengan sihat dan selamat.

 

 

Sumber: Mstar

Leave a Comment

You cannot copy content of this page